Trent Valley Crematorium

Derbyshire
£3.6m
Design & Build

This scheme included the Design and Build of a 140-seat chapel and crematorium, a second building housing a waiting area and associated landscaping to create a memorial garden, footpaths and water features including an infinity pool and reflection pools.
The chapel is steel framed with a high quality finish and bespoke joinery featuring slatted timber ceilings, specialist glazing around the building to provide further natural light and a bespoke glazed timber screen with plantation shutters, which separate the entrance foyer and the chapel.

A sustainable green roof has been installed with planting and roof lights, which is sympathetic to the landscaping and adjacent fields.

A new tree-lined road has been constructed to access the facility, Avenue of Prumius. The crematorium offers parking for 90 vehicles.